OM ÅRE
BIKE FESTIVAL

Åre Bike Festival grundades 2010 av den lokala cykelklubben Åre Bergscyklister som ett sätt att hylla och visa upp cyklingen i Åre, och på samma gång den unika cykelkultur som finns här. Målet var att nå ut både inom Sveriges gränser och internationellt. Vi ville visa varför Åre är en av världens bästa cykelorter, och vi ville göra det på vårt eget sätt.

Åre Bike Festival ägs av den ideella föreningen Åre Bergscyklister. Med stöd av Åre Destination, via projektet En cykeldestination i världsklass, görs en storsatsning på eventet under tre år 2020-2022 med ytterligare stöd från EU Europeiska Regionala utvecklingsfonden och Region Jämtland/Härjedalen.

ÅRE
BERGSCYKLISTER

Åre Bergscyklister är en ideell cykelförening som startades 1996 och sedan dess har arrangerat ett världsmästerskap i mountainbike (1999), mängder med nordiska och svenska mästerskap, cuptävlingar och cykelfestivaler. Klubben har idag över 600 medlemmar i alla åldrar. Åre Bergscyklister är även involverade med att utveckla cyklingen i och kring Åre, och har med egna medel byggt den enormt populära ÅBC-dirten.