DH Clinics

Alla dagar, 12.00 – Åre torg

Tröttnat på att polarna kör ifrån dig i Bike Parken?  Vi har lösningen på din huvudvärk! Ta chansen att utvecklas som cyklist med hjälp av några av Sveriges bästa cykelinstruktörer. Vi kör clinics varje dag under Åre Bike Festival. Clinicens syfte är att utveckla din teknik, inte att göra dubbla bakåtvolter. Givetvis helt gratis för dig med festivalpasset.

3st olika nivåer

Första gången: Du står första eller andra gången på en Downhillcykel och vill lära dig grunderna för att ta dig ner på ett säkert sätt. Vi kommer gå igenom grundposition, bromsteknik och grundläggande svängteknik först på platt mark och sedan i Åre Bike parks lättare leder.

Kan grunderna: Du har provat Downhill förut, alternativt cyklat en del mountainbike. Du vill lära dig att få lite mer fart i din cykling och vill prova den där leden som sett lite läskig ut förut. Vi utmanar oss själva med lite mer fart i parken och pratar lite mer ingående teknik.

Erfaren DH-cyklist: Du har cyklat en del Downhill och tar dig ner i röda leder. Vi kollar på vad man egentligen gör med kroppen för att hoppa så långt man vill. Vilken linje ska man ta i en stenig och rotig single track? Här utmanas vi med fart, hopp och lite stökigare leder.

Varje dag kör vi clinics i Åre Bike Park med utbildade cykelcoacher från Åres cykeluthyrare. 

Clinicen startar kl 12:00 med samling på Åre torg.

Antalet platser är kraftigt begränsat, så anmäl dig redan idag.

Clinic onsdag

Anmälan – clinic onsdag

  • Ange namn och telefonnummer. Flera nummer kan anges

Clinic torsdag

Anmälan – clinic torsdag

Clinic fredag


Anmälan – clinic fredag

Clinic lördag


Anmälan – clinic lördag

Viktig info 

Festivalpass krävs för att hänga med på våra clinics och guidningar, utan undantag. Festivalpasset skaffar du här på sajten eller i festivalkuren på Åre torg.