DH Clinics

Alla dagar, 12.00 – Åre torg

Tröttnat på att polarna kör ifrån dig i bike parken?  Vi har lösningen på din huvudvärk! Ta chansen att utvecklas som cyklist med hjälp av några av Sveriges bästa cykelinstruktörer. Vi kör clinics varje dag under Åre Bike Festival. Clinicens syfte är att utveckla din teknik, inte att göra dubbla bakåtvolter.

Alla clinics är givetvis helt gratis för dig med festivalpasset.

Kurser att välja på:

Nybörjare

Var det ett tag sedan du cyklade eller har du aldrig provat downhill? Då är det här din clinic. Vi lär dig grunderna som krävs för att på ett bra och säkert sätt bemästra Åre Bike Park.

Kan grunderna

Du kan grunderna inom Downhillcykling och känner att du vill lära dig nästa steg. Då är "kan grunderna" den clinic du ska välja. Vi kör över hela bikeparken och får dig att komma till nästa nivå.

Temaclinics

Nyhet för i år! Här fokuserar vi på en specifik del inom downhillcyklingen. Välj ett tema som passar dig och som du känner att du vill utvecklas inom.

Onsdag Temaclinic – Hopp och lek

Här fokuserar vi på att ha roligt på cykeln i maskingrävda leder. Hur cyklar jag Shimano eller Flinbanan med ett härligt flyt och har sjukt kul under tiden? Viktigt är att du som deltagare redan har förkunskapen att cykla med kontroll och börjat hoppa lite i röda maskingrävda leder.

Torsdag: Temaclinic – Sätt ihop ett tävlingsåk

Endurocyklisterna Philip Fagerberg och Hampus Rocksjö tar med dig ut på en teknisk led och tittar på olika sektioner och diskuterar spårval. När vi jobbat oss igenom leden tar vi liften upp igen och pusslar ihop sektionerna till ett helt tävlingsåk. Du bör vara bekväm med att cykla röda singletracks.

Fredag: Temaclinic - Broms och kurvteknik

Endurocyklisterna Philip Fagerberg och Hampus Rocksjö tar med dig ut till parkens  lite klurigare svängar. Vi tittar på bromspunkter och hur du får med dig maximalt med fart ut ur kurvor, både med och utan dosering. Du ska kunna hantera downhillcykeln med kontroll ned för blå-röda leder.

Fredag: Temaclinic – Hoppteknik

Fokus på denna clinic är att lära sig hoppa på en downhillcykel. Här får du alla tricks för att få cykeln att lämna marken på ett kontrollerat och bra sätt. Vad behöver jag tänka på för att få cykeln upp i luften utan att det ska kännas obehagligt? Du kan cykla de enklaste lederna och är redo för lite luft.

Lördag: Temaclinic – Rötter, sten och linjeval

Här är det fokus på stökig terräng och fart genom hela åket. Hur utvecklar jag min förmåga att bibehålla fart och kontroll över rotiga partier? Som cyklist har du cyklat över rötter och sten förut men tycker det blir lite svårt när farten ökar och det brantar på.

Varje dag kör vi clinics i Åre Bike Park med utbildade cykelcoacher från Åres cykeluthyrare. 

Gå in under varje dag och anmäl dig till rätt kurs.

Clinicen startar kl 12:00 med samling vid festivalens info center på Åre torg.

Antalet platser är kraftigt begränsat, så anmäl dig redan idag.

Anmälan – Clinic nybörjare onsdag

Anmälan – Clinic kan grunderna onsdag

Anmälan – Clinic Tema onsdag

Anmälan – Clinic nybörjare torsdag

Anmälan – Clinic Kan Grunderna torsdag

Anmälan – Clinic tema torsdag

Anmälan – Clinic nybörjare fredag

Anmälan – Clinic Kan Grunderna fredag

Anmälan – Clinic tema fredag

Anmälan – Clinic nybörjare lördag

Anmälan – Clinic Kan Grunderna lördag

Anmälan – Clinic tema lördag